Tedavi Hakkında

YÜZ GERME

Sarkık yüz dokularını kaldırarak ve sıkılaştırarak yüzün genç görünümünü doğal olarak geri getirmeyi amaçlayan bir işlemdir. Yüz genellikle vücudun yaşlanma belirtileri gösteren ilk kısmıdır. Yerçekimi ve hacim kaybı cildin sarkmasına ve kırışıklıkların oluşmasına neden olur. Yaşlanmayı önlemenin bir yolu olmamasına rağmen yüz ve boyun germe prosedürü ile kişinin cildi pürüzsüzleştirebilir, doku ve kasları sıkılaştırabilir ve fazla yağları giderilebilir. Bütün bunlar kişinin daha genç görünmesine ve hissetmesine yardımcı olacaktır.
Yüz ve boyun kıvrımları yaş aldıkça kişinin görünümünü değiştirebilir. Bu etkiler çok güneş ışığına maruz kalan kişilerde daha erken görülebilir. Yüz ve boyun germe ameliyatı kişinin endişelerini ve istekleri doğrultusunda bölgedeki fazla cildi ve alt dokuyu kaldırarak ya da sıkılaştırarak birçok yaşlanma belirtisini tersine çevirmektedir.

Ortlama Kalış Süresi

0 Gün

Hastanede Kalış Süresi

0 Gün

Operasyon Süresi

1 – 2 Saat

Anestezi Türü

Lokal Anestezi

İyileşme Süreci

1 – 2 Hafta

Yüz ve Boyun Germe İşlemi için Uygun Adaylar Kimlerdir?

Yüz ve boyun germe ameliyatı için en iyi adaylar yüzlerinde yaşlanma belirtileri görülen ancak ciltlerinin elastikiyetini koruduğu kişilerdir. Genellikle 40 ila 70’li yaş aralığında bulunurlar. Yüz ve boyun germe ameliyatı için kişi sağlıklı ve prosedür için gerçekçi hedefleri olmalıdır. Cerrah kişinin beklentilerine ve genel sağlığına dayanarak bir öneride bulunmadan önce fizik muayene yaparak tıbbi geçmişini ayrıntılı olarak inceleyecektir. Bazı durumlarda kişinin istediği hedeflere ulaşmak için daha küçük bir prosedür yeterli olabilir.

Yüz ve Boyun Germe İşlemleri Birlikte mi Uygulanmalıdır?

Yüz germe işleminin amacı gevşemiş cilt, göz kapaklarının altındaki kırışıklıklar, burun ve ağız çevresindeki kırışıklıklar ve yağ birikintileri gibi sorunlu alanları iyileştirmektir. Boyun germe ise çenede ve boyundaki gevşemiş cilt ve yağ birikintilerinin görünümünü düzeltmeyi amaçlar. Genellikle her iki işlem birlikte uygulanmaktadır. Sonuçları iyileştirmek için aynı anda veya kısa bir süre sonra yüz implantları ya da dolgu gibi farklı yöntemlere de başvurulabilir.

Yüz ve Boyun Germe İşlemi Ne İçerir?

Yüz ve boyun germe işlemi cerrahın yüz, çene ve boyundaki yağları, dokuları ve kasları yeniden şekillendirmesini ve konumlandırmasını içeren cerrahi bir işlemdir. Boyun germe ameliyatı kulağın ön kısmında yapılan bir kesi ile başlar. Fazla yağ ve doku yeniden konumlandırılarak cilt yeniden dağıtılır ve fazla deri çıkarılır. Kesiler tipik olarak göze çarpmayan ince çizgiler şeklinde iyileşir. Bu yöntem yüz kırışıklıkları ve sarkma görüntüsünü iyileştirmede en iyi yöntemdir. Kişinin yaşına ve sağlığına bağlı olarak işlem ayakta tedavi olarak gerçekleştirilebilir ya da bir gece hastanede kalışı gerektirebilir.

Yüz ve Boyun Germe İşlemi Sırasında veya Sonrasında Görülebilecek Komplikasyonlar Nelerdir?

Yüz ve boyun germe işlemi de diğer tüm cerrahi işlemlerde olduğu gibi türlü yan etki ve komplikasyon riski taşımaktadır. İşlem sonrası bölgede şişme ve morluk görülebilir. Yüz ve boyun germe işlemi sonrası görülebilecek komplikasyonlar arasında ayrıca enfeksiyon, uyuşukluk, ağrı, kesi bölgelerinde saç dökülmesi, yüz sinir hasarı ya da sıvı birikimi sayılabilir. Ancak bu komplikasyonların görülme ihtimali oldukça düşüktür. Pek çok hasta için işlem sonrası alacağı uzun ömürlü genç bir görünüm gibi nihai sonuçlar yüz ve boyun germe işlemine karar vermeleri için motive edici olmaktadır.

Yüz ve Boyun Germe İşlemi Sonrası İyileşme Süresi

Yüz ve boyun germe işlemi için iyileşme süresi yaklaşık 1 ila 2 haftadır. Pansumanlar ameliyattan sonraki gün çıkarılarak şişliği azaltmak ve boyun çizgisinin korunmasını sağlamak için yumuşak bir elastik bandaj ile değiştirilir. Bu bandaj yaklaşık iki hafta kullanılmalıdır.

Yüz ve boyun germe işlemi sonrası bir miktar morarma ve şişlik görülmektedir ancak çoğu durumda ilk haftadan sonra fark edilmesi mümkün değildir. Yüz ve boyun germe işleminden sonra kişi iki hafta boyunca yorucu egzersizlerden ve ağırlık kaldırmaktan kaçınmalıdır.

Yüz germe ameliyatı tekrarlanabilir mi?

Yüz germe ameliyatları zamanı durudurmuyor. Ameliyat sonrasında hasta yine yaşlanmaya devam ediyor. Bununla birlikte eğer erken yaşlarda yüz germe ameliyatı yapıldıysa 10-15 yıl sonra tekrar bir yüz germe ameliyatı yapılabilir. Buna alternatif olarak yardımcı yüz gençleştirme yöntemleri uygulanarak bu süreç geçiştirilebilmekte veya geciktirilebilmektedir. Önceki yüz germe miktarının konservatif yapıldığı durumlarda daha etkili germeler daha sonra yapılabilmektedir.

Yüz germe ameliyatı sonrasında ne zaman işe dönülür?

Yüz germe ameliyatından sonra işe dönülme zamanı işin özelliğine bağlıdır. Bu ameliyatlardan sonra 1 hafta süreyle yüz ve boyun korsesi kullanılmasını istiyoruz. Bu korse ile hasta kendi işyerinde büro çalışanı ayarında birkaç gün sonra çalışabilir. Şişliklerin kabaca inmesi bu bir hafta içinde meydana gelir. Bu süreden sonra korse çıkarılmaktadır. Hasta normal sosyal yaşamına veya işine ortalama bu süre civarında dönebilemektedir. Kişinin iyileşme hızı ve ödemin inmesi her kişide farklı olmaktadır.

Yüz germe ameliyatı öncesinde hangi durumlar doktora bildirilmelidir?

Yüz germe ameliyatı öncesinde vücutta herhangi bir enfeksiyon bulgusu varsa bu doktora söylenmelidir. Aksi taktirde ameliyat sonrasında yara enfeksiyonları kan yoluyla bu bölgeye gelebilir. Kullanılan ilaçlar söylenmeli çünkü aspirin gibi kanamayı artırıcı, steroid ve antineoplastik ilaçlar gibi yara iyileşmesini geciktirici, ameliyatta sorun olabilecek durumlara yol açabilirler. Aşırı sigara ve alkol kullanımı aynı şekilde doktorunuza söylenmelidir.

Yüz germe ameliyatı öncesinde hangi önlemler alınmalıdır?

Yüz germe ameliyatı öncesinde kan sulandırıcı ilaçlar veya bitkisel içecekler sonlandırılmalıdır. Bunlar ameliyat öncesi ve sonrasında kanamayı artırarak komplikasyonlara neden olabilmektedirler. Sigara ve benzeri ürünler de deri dolaşımını olumsuz olarak etkiledikleri için bu ameliyat öncesinde kesilmesi veya en azından azaltılması önerilir. Genel vücut sağlığının korunması enfeksiyondan kaçınılması da ayrıca önemlidir.

Yüz germe ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Yüz germe ameliyatı sonrası erken dönemde kanama ve enfeksiyon gibi olayları önlemek için hijyenik koşullara dikkat etmeliyiz. İstirahat ve kan sulandırıcı maddelerden, ilaçlardan uzak durulması, ani tansiyon yükselmemesi için dikkat edilmelidir. Sonraki dönemlerde yara izleri için uygun kremler, cilt esnekliğini artırıcı mezoterapiler kullanılabilir. İlk bir ay ani boyun hareketlerinden kaçınmalı ve uygun postür korunmalıdır.

Yüz germe ameliyatında iz kalır mı?

Aslında klasik anlamda kesilen her yerde bir miktar iz kalabileceğini söyleriz. Bazılarında belirsiz bazılarında ise daha belirgin bir iz kalabilir. Bu hastanın yara iyileşmesi ve genetik yapısıyla da ilgilidir. Bizim buradaki bacerimiz izlerin kalitesini bir kenara bıraksak bile gizli yerlerden, kıvrımlardan, kulak dibinden, içinden geçen kesiler yapıyoruz ve bakıldığı zaman bu izler görülmezler.

Yüz germe ameliyatında anestezi uygulanır mı?

Yüz germe ameliyatları lokal anestezi, destekli lokal anestezi ve genel anestezi altında yapılabilir. Hastanın genel sağlık durumu, kişilik yapısı, ağrı eşiği gibi bazı faktörlere göre bu anestezi yöntemlerinden birisi uygulanabilir. En konforlu olan genel anestezidir. Bu anesteziyle hasta ameliyat öncesi sakinleştirilip uyutulur ve uyandığında ameliyat bitmiş olur. Günümüz anestezi yöntemleri oldukça güvenilirdir ve kaliteli bir uyanma sağlamaktadır.

Yüz germe ameliyatına ne zaman başvurulur?

Yüz bölgesi vücudun diğer bölgelerine oranla çok daha hızlı deforme olarak, yaşlanma belirtilerini çok daha çarpıcı bir şekilde açığa çıkarmaktadır. Günümüz teknik imkanlar ve çalışmalar doğrultusunda yüz ve boyun gençleştirme işlemleri uygulanarak insanların istedikleri görüntüye ulaşmaları sağlanmaktadır. Yüz ve boyun cilt yapısı birçok faktör ile yıpranabilmektedir. Özellikle dış unsurlara günün her saati maruz kalan yüz bölgesi; insanın estetik görünümü ve dolayısı ile de psikolojik durumunu önemli derecede etkilemektedir. Yüz ve boyun cilt yapısı oldukça hassas bir yapıdadır ve deformasyonlar sonucunda elastik özelliğini kaybederek çizgiler ve sarkmalar yaşanabilmektedir.